Заходи безпеки на робочому місці в умовах пандемії COVID-19
Товариство з обмеженою відповідальністю
«Усе буде добре»
НАКАЗ
23.11.2020 №
165-аг
Про заходи безпеки
на робочому місці
в умовах пандемії COVID-19
Із метою запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) у період встановлення обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Інструкцію-пам’ятку «Про заходи безпеки для
запобігання захворюванню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»
(Додаток до наказу).
2. Працівникам підприємства:
·
виконувати вимоги Інструкції-пам’ятки, зокрема й під час дистанційної роботи;
·
не перебувати у скупченні людей понад 10 осіб;
·
використовувати ЗІЗ (захисні маски, за необхідності —
гумові рукавички);
·
забезпечити профілактичну дезінфекцію на робочих місцях. Регулярно протирати дезінфікуючим спиртовмісним засобом робочі поверхні та
предмети: поверхні столів, стільці, дверні ручки, вимикачі, телефони,
клавіатури та мишки. Робочі поверхні обробляти
дезінфекційними засобами не менш ніж тричі за робочу зміну;
·
запровадити режим провітрювання
або кондиціонування повітря, не створюючи протягів, через кожні дві години;
·
регулярно мити руки з милом та обробляти дезінфікуючими спиртовмісними засобами; не торкатися свого обличчя, очей,
носа і рота брудними руками;
·
під час переміщення підприємством та під час
безпосереднього виконання роботи забезпечувати відстань до інших людей не менше
ніж 1,5 м;
·
уникати рукостискання,
використовувати інші безконтактні способи вітання;
·
уникати тісного контакту з усіма,
хто має кашель або інші ознаки респіраторних захворювань;
·
у разі перебування у громадському транспорті
застосовувати захисну маску, триматися на відстані не менше ніж 1 м від людей,
особливо які кашляють або чихають; використовувати антисептик для рук на основі
спирту та вологі серветки.
·
у випадку переміщення автомобілем разом з іншими особами
— перебувати у захисній масці;
·
перед виходом із дому міряти
температуру. У разі наявності ознак недуги,
навіть невисокої температури та проявів захворювання,
залишатися вдома, повідомити свого безпосереднього керівника, відділ персоналу;
·
у
разі виявлення COVID-19 (як у працівника, так і в членів родини) повідомити свого
безпосереднього керівника, відділ персоналу;
·
у
разі контакту з особами, у яких було виявлено COVID-19, повідомити свого
безпосереднього керівника, відділ персоналу, залишитися на самоізоляції та
повідомити сімейного лікаря для прийняття рішення щодо подальших дій.
3. Завідуючому господарством:
·
забезпечити режим провітрювання
або кондиціонування повітря, не створюючи протягів, через кожні 2 години;
·
забезпечити режим прибирання робочих та санітарно-побутових приміщень із
засобами дезінфекції;
·
розмістити диспенсери з дезінфекційними засобами в
санітарно-побутових приміщеннях та забезпечити їхнє регулярне наповнення;
·
забезпечити робочі місця працівників дезінфікуючими спиртовмісними засобами;
·
забезпечити працівників, які відбувають у відрядження,
засобами дезінфекції для рук та засобами захисту (масками, у разі необхідності
— рукавичками);
·
забезпечити наявність засобів вимірювання температури.
4. Начальнику гаража забезпечити працівників, які керують автомобілями,
засобами дезінфекції для рук і ЗІЗ (масками, у разі необхідності —
рукавичками).
5. Начальнику охорони організувати та забезпечити вимірювання температури
всіх працівників та відвідувачів, зокрема водіїв, на постах охорони охоронцями під час контролю доступу на територію (приміщення).
У разі виявлення підвищеної температури (понад 37 оС) та (або) ознак
гострого респіраторного захворювання (лихоманка, загальна слабкість,
нежить, біль у горлі, головний біль, діарея, кашель, утруднення дихання тощо) — не допускати працівників (відвідувачів) на
територію підприємства (приміщення) та скеровувати їх до закладу охорони
здоров’я за місцем проживання.
6. Керівникам структурних підрозділів:
·
контролювати виконання цього наказу у підпорядкованому
підрозділі;
·
не допускати до роботи
працівників (відвідувачів) із ознаками респіраторного захворювання;
·
обмежити відрядження працівників;
·
обмежити зібрання працівників у групи більше ніж 10 осіб;
·
обмежити безпосередні ділові контакти працівників із
представниками сторонніх організацій;
·
забезпечити негайне інформування директора про кожний
випадок підозри (захворювання, можливого контакту з хворими) працівників на
COVID-19.
7. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.
Директор Добродiй К.
М. Добродій
Візи, відмітки про ознайомлення з наказом
Додаток
до наказу №
165-аг
від 23.11.2020
ІНСТРУКЦІЯ-ПА’МЯТКА
про заходи
безпеки
для запобігання
захворювань та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)
Інструкція-пам’ятка
обов’язкова для виконання всіма працівниками підприємства, зокрема під час дистанційної роботи.
1. Уникайте скупчення
людей дорогою на роботу та додому, на робочому місці:
·
намагайтеся, за можливості, не користуватися
громадським транспортом або таксі;
·
під час перебування на зупинках громадського транспорту
дотримуйте безпечної відстані між людьми — не менше 1,5 м;
·
у разі перебування у громадському транспорті застосовуйте
захисну маску, тримайтеся на відстані не менше ніж 1 м від людей, особливо які
кашляють або чхають, використовуйте антисептик для рук на основі спирту та
вологі серветки;
·
не відвідуйте масові заходи та уникайте місць скупчення
людей (не більше ніж 10 осіб), зокрема на робочих місцях в одному приміщенні —
одна особа на 10 кв. м;
·
під час переміщення підприємством та безпосередньо на
робочому місці дотримуйте безпечної відстані між співпрацівниками — не менше
1,5 м.
2. Дотримуйте правил гігієни:
·
уникайте рукостискання — використовуйте інші
безконтактні способи вітання;
·
уникайте контакту з усіма, хто кашляє або має
інші ознаки респіраторних захворювань;
·
кашляйте і чхайте у лікоть, або прикривайтеся
тканиною, серветкою, захисною маскою; у жодному разі не кашляйте у долоні або
повітря;
·
обробляйте руки антисептиком для рук на основі
спирту;
·
не торкайтесь свого обличчя, очей, носа і рота,
поки не помиєте (не обробите спиртовим антисептиком) руки.
3. Часто мийте руки:
·
регулярно й ретельно мийте руки з милом не менше 20 секунд;
·
якщо не має можливості помити руки, їх потрібно
обробити дезінфікуючими засобами на основі 60—95%-ого спирту, втираючи його у
шкіру рук до їх висихання, або носіть захисні рукавички;
·
мийте руки або обробляйте їх дезінфікуючими засобами
щоразу, коли стикаєтеся з поверхнями. У разі помітного забруднення обов’язково
ретельно мийте руки з милом.
4. Регулярно провітрюйте приміщення:
·
робіть технічні перерви для провітрювання або
вентиляції;
·
відкривайте вікна (бажано через кожні 2 години)
або вмикайте кондиціонер, при цьому намагайтесь уникнути протягів.
5. Регулярно дезінфікуйте
предмети та поверхні:
·
дезінфікуйте предмети й поверхні, яких ви
найчастіше торкаєтесь, не рідше ніж кожні 2 години;
·
протирайте дезінфекційними засобами такі
поверхні як дверні ручки, вимикачі, стільці, столи, монітори, телефони,
клавіатури тощо.
6. Застосовуйте захисні маски:
·
застосовуйте маски для захисту від потенційної небезпеки
та інфікування з періодичною їх заміною залежно від ступеня захисту.
·
купуйте їжу у запакованому виді;
·
перед використанням їжі зніміть захисні засоби, ретельно
вимийте руки;
·
під час прийому їжі у кімнаті (закладах харчування)
дотримуйте протиепідемічних заходів, зокрема відстань між місцями для сидіння
за сусідніми столами має бути не менше ніж 1,5 м; розміщуйтеся за одним столом
не більше ніж учотирьох;
·
не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених
продуктів тваринного походження;
·
не користуйтеся посудом, чашками, рушниками та іншими
предметами спільно з іншими людьми й одночасно;
·
вживайте напої (вода, соки, молоко тощо) у бутильованому
або пакетованому вигляді. Не можна користуватися однією тарою з іншими людьми.
·
двічі на день вимірюйте температуру тіла — перед виходом
на роботу та після повернення додому;
·
залишайтеся вдома у разі погіршення самопочуття та ознак
респіраторних захворювань: підвищеної температури, нежиті, кашлю, порушення
дихання тощо;
·
за появи перших ознак респіраторних захворювань на
робочому місці негайно повідомте свого безпосереднього керівника, відділ
персоналу та сімейного лікаря;
·
за температури від 37,2 ºС необхідно самоізолюватися й
отримати консультацію сімейного лікаря;
·
за температури від 38 ºС і вище невідкладно зверніться до
сімейного лікаря або викличте швидку, зателефонуйте на номери гарячої лінії
COVID-19.
·
організуйте зону для «брудних» речей біля вхідних дверей;
·
після входу до помешкання нічого не торкайтесь;
·
зніміть взуття, верхній одяг біля вхідних дверей;
·
залишайте сумки, пакети, ключі тощо біля вхідних дверей;
·
продезінфікуйте поверхні сумок, пакетів, мобільних
телефонів, окулярів тощо;
·
обробіть руки антисептиком для рук на основі спирту;
·
помийте з милом руки та обличчя.
матеріал з ресурсу https://www.kadrovik01.com.ua