Заходи безпеки на робочому місці в умовах пандемії COVID-19

 

Товариство з обмеженою відповідальністю
«Усе буде добре»

 

НАКАЗ

 

23.11.2020                                                                                        № 165-аг

 

Про заходи безпеки
на робочому місці
в умовах пандемії COVID-19 

Із метою запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) у період встановлення обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби, 

НАКАЗУЮ: 

1. Затвердити Інструкцію-пам’ятку «Про заходи безпеки для запобігання захворюванню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (Додаток до наказу).

2. Працівникам підприємства:

·         виконувати вимоги Інструкції-пам’ятки, зокрема й під час дистанційної роботи;

·         не перебувати у скупченні людей понад 10 осіб;

·         використовувати ЗІЗ (захисні маски, за необхідності — гумові рукавички);

·         забезпечити профілактичну дезінфекцію на робочих місцях. Регулярно протирати дезінфікуючим спиртовмісним засобом робочі поверхні та предмети: поверхні столів, стільці, дверні ручки, вимикачі, телефони, клавіатури та мишки. Робочі поверхні обробляти дезінфекційними засобами не менш ніж тричі за робочу зміну;

·         запровадити режим провітрювання або кондиціонування повітря, не створюючи протягів, через кожні дві години;

·         регулярно мити руки з милом та обробляти дезінфікуючими спиртовмісними засобами; не торкатися свого обличчя, очей, носа і рота брудними руками;

·         під час переміщення підприємством та під час безпосереднього виконання роботи забезпечувати відстань до інших людей не менше ніж 1,5 м;

·         уникати рукостискання, використовувати інші безконтактні способи вітання;

·         уникати тісного контакту з усіма, хто має кашель або інші ознаки респіраторних захворювань;

·         у разі перебування у громадському транспорті застосовувати захисну маску, триматися на відстані не менше ніж 1 м від людей, особливо які кашляють або чихають; використовувати антисептик для рук на основі спирту та вологі серветки.

·         у випадку переміщення автомобілем разом з іншими особами — перебувати у захисній масці;

·         перед виходом із дому міряти температуру. У разі наявності ознак недуги, навіть невисокої температури та проявів захворювання, залишатися вдома, повідомити свого безпосереднього керівника, відділ персоналу;

·         у разі виявлення COVID-19 (як у працівника, так і в членів родини) повідомити свого безпосереднього керівника, відділ персоналу;

·         у разі контакту з особами, у яких було виявлено COVID-19, повідомити свого безпосереднього керівника, відділ персоналу, залишитися на самоізоляції та повідомити сімейного лікаря для прийняття рішення щодо подальших дій.

3. Завідуючому господарством:

·         забезпечити режим провітрювання або кондиціонування повітря, не створюючи протягів, через кожні 2 години;

·         забезпечити режим прибирання робочих та санітарно-побутових приміщень із засобами дезінфекції;

·         розмістити диспенсери з дезінфекційними засобами в санітарно-побутових приміщеннях та забезпечити їхнє регулярне наповнення;

·         забезпечити робочі місця працівників дезінфікуючими спиртовмісними засобами;

·         забезпечити працівників, які відбувають у відрядження, засобами дезінфекції для рук та засобами захисту (масками, у разі необхідності — рукавичками);

·         забезпечити наявність засобів вимірювання температури.

4. Начальнику гаража забезпечити працівників, які керують автомобілями, засобами дезінфекції для рук і ЗІЗ (масками, у разі необхідності — рукавичками).

5. Начальнику охорони організувати та забезпечити вимірювання температури всіх працівників та відвідувачів, зокрема водіїв, на постах охорони охоронцями під час контролю доступу на територію (приміщення). У разі виявлення підвищеної температури (понад 37 оС) та (або) ознак гострого респіраторного захворювання (лихоманка, загальна слабкість, нежить, біль у горлі, головний біль, діарея, кашель, утруднення дихання тощо) — не допускати працівників (відвідувачів) на територію підприємства (приміщення) та скеровувати їх до закладу охорони здоров’я за місцем проживання.

6. Керівникам структурних підрозділів:

·         контролювати виконання цього наказу у підпорядкованому підрозділі;

·         не допускати до роботи працівників (відвідувачів) із ознаками респіраторного захворювання;

·         обмежити відрядження працівників;

·         обмежити зібрання працівників у групи більше ніж 10 осіб;

·         обмежити безпосередні ділові контакти працівників із представниками сторонніх організацій;

·         забезпечити негайне інформування директора про кожний випадок підозри (захворювання, можливого контакту з хворими) працівників на COVID-19.

7. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

  

Директор                                              Добродiй                              К. М. Добродій

 

Візи, відмітки про ознайомлення з наказом

  

Додаток

до наказу № 165-аг

від 23.11.2020

 

ІНСТРУКЦІЯ-ПА’МЯТКА

про заходи безпеки

для запобігання захворювань та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)

 

Інструкція-пам’ятка обов’язкова для виконання всіма працівниками підприємства, зокрема під час дистанційної роботи.

 

1. Уникайте скупчення людей дорогою на роботу та додому, на робочому місці:

·         намагайтеся, за можливості, не користуватися громадським транспортом або таксі;

·         під час перебування на зупинках громадського транспорту дотримуйте безпечної відстані між людьми — не менше 1,5 м;

·         у разі перебування у громадському транспорті застосовуйте захисну маску, тримайтеся на відстані не менше ніж 1 м від людей, особливо які кашляють або чхають, використовуйте антисептик для рук на основі спирту та вологі серветки;

·         не відвідуйте масові заходи та уникайте місць скупчення людей (не більше ніж 10 осіб), зокрема на робочих місцях в одному приміщенні — одна особа на 10 кв. м;

·         під час переміщення підприємством та безпосередньо на робочому місці дотримуйте безпечної відстані між співпрацівниками — не менше 1,5 м.

 

2. Дотримуйте правил гігієни:

·         уникайте рукостискання — використовуйте інші безконтактні способи вітання;

·         уникайте контакту з усіма, хто кашляє або має інші ознаки респіраторних захворювань;

·         кашляйте і чхайте у лікоть, або прикривайтеся тканиною, серветкою, захисною маскою; у жодному разі не кашляйте у долоні або повітря;

·         обробляйте руки антисептиком для рук на основі спирту;

·         не торкайтесь свого обличчя, очей, носа і рота, поки не помиєте (не обробите спиртовим антисептиком) руки.

 

3. Часто мийте руки:

·         регулярно й ретельно мийте руки з милом  не менше 20 секунд;

·         якщо не має можливості помити руки, їх потрібно обробити дезінфікуючими засобами на основі 60—95%-ого спирту, втираючи його у шкіру рук до їх висихання, або носіть захисні рукавички;

·         мийте руки або обробляйте їх дезінфікуючими засобами щоразу, коли стикаєтеся з поверхнями. У разі помітного забруднення обов’язково ретельно мийте руки з милом.

 

4. Регулярно провітрюйте приміщення:

·         робіть технічні перерви для провітрювання або вентиляції;

·         відкривайте вікна (бажано через кожні 2 години) або вмикайте кондиціонер, при цьому намагайтесь уникнути протягів.

 

5. Регулярно дезінфікуйте предмети та поверхні:

·         дезінфікуйте предмети й поверхні, яких ви найчастіше торкаєтесь, не рідше ніж кожні 2 години;

·         протирайте дезінфекційними засобами такі поверхні як дверні ручки, вимикачі, стільці, столи, монітори, телефони, клавіатури тощо.

 

6. Застосовуйте захисні маски:

·         застосовуйте маски для захисту від потенційної небезпеки та інфікування з періодичною їх заміною залежно від ступеня захисту.

 7. Використовуйте тільки індивідуальні предмети під час прийому їжі та дотримання питного режиму:

·         купуйте їжу у запакованому виді;

·         перед використанням їжі зніміть захисні засоби, ретельно вимийте руки;

·         під час прийому їжі у кімнаті (закладах харчування) дотримуйте протиепідемічних заходів, зокрема відстань між місцями для сидіння за сусідніми столами має бути не менше ніж 1,5 м; розміщуйтеся за одним столом не більше ніж учотирьох;

·         не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження;

·         не користуйтеся посудом, чашками, рушниками та іншими предметами спільно з іншими людьми й одночасно;

·         вживайте напої (вода, соки, молоко тощо) у бутильованому або пакетованому вигляді. Не можна користуватися однією тарою з іншими людьми.

 8. Щодня слідкуйте за станом свого здоров’я

·         двічі на день вимірюйте температуру тіла — перед виходом на роботу та після повернення додому;

·         залишайтеся вдома у разі погіршення самопочуття та ознак респіраторних захворювань: підвищеної температури, нежиті, кашлю, порушення дихання тощо;

·         за появи перших ознак респіраторних захворювань на робочому місці негайно повідомте свого безпосереднього керівника, відділ персоналу та сімейного лікаря;

·         за температури від 37,2 ºС необхідно самоізолюватися й отримати консультацію сімейного лікаря;

·         за температури від 38 ºС і вище невідкладно зверніться до сімейного лікаря або викличте швидку, зателефонуйте на номери гарячої лінії COVID-19.

 9. Дотримуйте заходів захисту після повернення додому:

·         організуйте зону для «брудних» речей біля вхідних дверей;

·         після входу до помешкання нічого не торкайтесь;

·         зніміть взуття, верхній одяг біля вхідних дверей;

·         залишайте сумки, пакети, ключі тощо біля вхідних дверей;

·         продезінфікуйте поверхні сумок, пакетів, мобільних телефонів, окулярів тощо;

·         обробіть руки антисептиком для рук на основі спирту;

·         помийте з милом руки та обличчя.


матеріал з ресурсу  https://www.kadrovik01.com.ua